O meni

Helena Šunjić, integrativni terapeut

Nakon više od 22 godine bavljenja problematikom napada panike i anksioznosti i nakon završene četverogodišnje edukacije za integrativnog terapeuta u Centru za integrativni razvoj-Zagreb, te dvogodišnjeg naprednog treninga za psihoterapeuta, došla sam do pozicije dubljeg razumijevanja i znanja o uzrocima napada panike i anksioznosti te poslijedicama na čovjekov život.
U želji za novim znanjima i vještinama upisala sam i studij psihologije i trenutno sam na četvrtoj godini na svom putu da uz zvanje psihoterapeuta postanem i diplomirani psiholog.

I sama sam se godinama borila s po nekoliko napada dnevno, uključujući konstantnu anksioznost, strahove koji dolaze s njom kao i agorafobijom koja se razvila kao odgovor na negaciju problema. Tražeći rješenje van okvira službene medicine, koja nažalost i dalje ovu problematiku rješava upotrebom lijekova, naišla sam na integrativnu terapiju koja mi je, mogu slobodno reći, spasila život. Barem ovakav za koji sada znam.

Nakon nekoliko godina upornog rada na sebi u meni se rodila želja da pomognem drugima koji se susreću s istom problematikom te sam odlučila završiti edukaciju i svojim iskustvom poboljšati svijet u kojem živim. 

U želji za dubljim znanjem ljudske psihe upisala sam studij psihologije na Međunarodnom Slavjanskom Univerzitetu Sveti Nikola gdje trenutno studiram kliničku psihologiju. 

Osim što je moja uska specijalnost rad s ranom traumom i problematikom anksioznog i paničnog poremećaja moj veliki interes je isto tako i rad sa ženama i svime onime što znači biti žena u ovom modernom svijetu. Kroz dugogodišnje duboke osobne procese došla sam do mjesta iz kojega mogu razumjeti sve skrivene i podsvjesne obrasce i kroz odgoj usađena uvjerenja koji na neki način na nesvjesnoj razini upravljaju nama i našim izborima u životu uključujući i izbor posla, prijatelja ili partnera. Moj fokus je da kroz individualni i grupni rad pomognem ženama da kroz oslobađanje ženstvenosti i vlastite slobodne i nesputane seksualnosti te kroz integraciju vlastitog muškog principa koji donosi strukturu, sigurnost, stabilnost  i jasne granice, dođu na mjesto gdje mogu biti slobodne, snažne i uspješne žene zadovoljne u svome tijelu u kojem je neizmjerno puno gušta. 

Kako sam i sama prošla i dalje prolazim vlastite procese, veseli me istraživati sve naše uloge i sve one žene koje žive unutar nas. Bilo da je to domaćica, poslovna žena, majka, ljubavnica ili nešto drugo. Nakon dugo godina druženja sa strahom, sumnjama i nemogućnosti da izađem iz odgojem i društvom nametnutih obrazaca, uspjela sam pronaći vrata kroz koja je moguće izaći na mjesto slobode i osjećaja svrhe u svome životu. 

Danas živim život ispunjeniji nego što sam ikada mogla zamisliti.